Tekstikoko
 
 

Perhepäivähoito

Perhepäivähoito on hoitajan tai lapsen kotona tapahtuvaa päivähoitoa. Someron kaupungin palveluksessa työskentelee noin 17 kotona työtä tekevää kunnallista perhepäivähoitajaa. Perhepäivähoitajan lapsiryhmän koko on neljä kokopäiväistä hoitolasta ja yksi osapäiväinen esikoululainen/koululainen.

Toimintamme lähtökohtana on tehdä työtä lapsen ja perheen parhaaksi tarjoamalla lapselle kiireetön, turvallinen ja kodinomainen kasvuympäristö. Arjessa painottuu leikki, ulkoilu, kotiaskareet sekä sopiva määrä virikkeitä. Perhepäivähoidossa tarjotaan hyvää ja terveellistä, lämmöllä tehtyä kotiruokaa. Pienen lapsimäärän takia perhepäivähoidon vahvuutena on joustavuus sekä ruoka-ajoissa että hoitoajoissa. Tuttu ja pysyvä hoitaja mahdollistaa lapsen ja hoitajan välille läheisen suhteen, mikä on varsinkin perheen pienempien lasten kehityksen kannalta tärkeä asia.

Perhepäivähoitaja on työsuhteessa Someron kaupunkiin. Hoitajan esimiehenä toimii perhepäivähoidon johtaja, joka valvoo perhepäivähoitajan työtä tekemällä säännöllisesti kotikäyntejä ja kutsuu kaikki hoitajat kerran kuukaudessa palaveriin. Jokainen hoitaja kuuluu myös tiimiin, minkä puitteissa heillä on mahdollisuus järjestää yhteistä ohjelmaa lapsille. Näin lapsi saa myös kokemuksia isommasta lapsiryhmästä. Vuosi- ja sairauslomien sekä muiden vapaiden ajaksi lapselle järjestetään varahoitopaikka Lamminniemen varahoitopäiväkodista tai jos hoitoajat vaativat, niin Tuulihatun päiväkodin Heinähattujen ryhmästä. Mikäli vanhemmat järjestävät itse varahoidon hoitajan ollessa pois, päivähoitomaksua hyvitetään näiden päivien osalta.

Perhepäivähoidon varahoitopaikka on Lamminniemen päiväkodissa.

Perhepäivähoidon esimies on  Tuula Koivula p. 044 7791 227

 


Yhteystiedot

Päiväkodin johtaja
Tuula Koivula
puh. 044 7791 227

Lamminniemen päiväkoti
Jänistie 1
puh. 044 7791 724